We willen vooruit, individueel en als team

Als een vis in het zoete water. Zo voelt Mariska Korfmaker zich over haar werk bij Rienks Arbodienst. Sinds haar start 4 jaar geleden, groeide ze op natuurlijke wijze door tot haar rol van Servicebureau-coördinator. “De wereld van Rienks Arbodienst is dynamisch en altijd in beweging. Er kwamen kansen op mijn pad, die pakte ik met beide handen aan. Je gedrevenheid wordt hier absoluut gevoed.”

Hier zit ik op mijn plek

Van origine is Mariska doktersassistente van beroep. “Veel mensen binnen Rienks Arbodienst hebben een achtergrond in de zorg of medische wereld. En daarin zit bij de meesten een drive om anderen te helpen. Zelf wilde ik na enkele jaren verder kijken dan enkel de zorg. Ik ging bij een arbodienst aan de slag als medisch assistent. Waar ik preventieve onderzoeken (PMO en PAGO) bij organisaties uitvoerde. Na verloop van tijd merkte ik dat ik meer energie kreeg van plannen en organiseren. Binnen Rienks Arbodienst kreeg ik de ruimte om dit op te pakken. Vandaar dat ik de overstap maakte, waar ik binnen het Servicebureau echt mijn ei kwijt kan.”

Het werk vindt Mariska namelijk superleuk. “Ik zoek mijn uitdaging in de zaken die niet lekker lopen. Het geeft veel voldoening om problemen op te lossen. Je krijgt hier binnen Rienks Arbodienst ook echt de vrijheid om mee te denken. We zoeken bijvoorbeeld continu naar manieren om efficiënter te werken. Daarin hebben we als organisatie veel stappen gezet. Het leuke is dat onze manier van werken niet in beton gegoten is. We hebben allemaal een inbreng om dingen te verbeteren.
 

Sterk in mijn schoenen

Beweging betekent verbetering. Soms heeft het wat voeten in de aarde, maar dankzij beweging benutten we onze potentie. Mariska vertelt: “Van medewerker in het serviceteam groeide ik uit tot rechterhand van de manager. Ik mocht steeds meer dingen oppakken. En uiteindelijk werd ik coördinator van het Servicebureau. In deze rol ben ik de schakel tussen de manager en het serviceteam. Rienks Arbodienst biedt de mogelijkheden om te groeien. Ik haalde bijvoorbeeld onlangs de Green Belt in Lean training. Als mens heb ik onder meer geleerd om beter te presenteren, coördineren en aansturen. Daardoor sta ik sterker in mijn schoenen en durf ik mijzelf beter uit te spreken.”

Het leuke is dat onze manier van werken niet in beton gegoten is. We hebben allemaal een inbreng om dingen te verbeteren.
Mariska Korfmaker
Medewerker Servicebureau

Ruimte om te bewegen

Een open cultuur waarin mensen de ruimte ervaren om zich uit te spreken. Dat is een belangrijk uitgangspunt binnen Rienks Arbodienst. “Er is oprechte interesse in elkaar. Iedereen behandelt elkaar gelijkwaardig”, legt Mariska uit. “Je kunt ook eenvoudig bij het management binnenstappen met een vraag. In mijn functie heb ik ook veel contact met mensen van andere afdelingen. Daarbij voel ik altijd de vrijheid om elkaar op zaken aan te spreken. Dat is ook de Lean-gedachte die binnen het bedrijf hangt: je leert van elke dag en we kijken hoe we dingen morgen beter kunnen doen.”
 

Pak zelf de regie

Een voorbeeld van die vooruitgang is de geplande wijziging van werken in regioteams. Mariska: “Daardoor zitten we dichter bij onze klanten. En kunnen we ook veel beter samenwerken. We kunnen sneller schakelen met elkaar. Het serviceteam zal ook opgedeeld worden in regio’s, waardoor de werkzaamheden overzichtelijker worden. Het brengt focus.”

In haar werk houdt Mariska een positieve mindset. “Ontwikkeling betekent ook dat zaken soms stroef kunnen verlopen. Rome is niet in één dag gebouwd. Maar met de juiste instelling werk je ergens naartoe. Individueel maar ook als team. Die saamhorigheid vormt de motor van Rienks Arbodienst. We doen het samen. En je zit zelf aan het stuur om je werk leuk en uitdagend te maken. Dan volgen de kansen vanzelf.”
 

De juiste mix

Het draait binnen Rienks Arbodienst niet alleen om werk. Mariska: “Nee, zeker niet. Het contact met collega’s is informeel en leuk. We organiseren ook regelmatig uitjes. Van kanoën en padel tot andere teambuilding activiteiten. Dat is een mooie setting om het over meer dan werk gerelateerde dingen te hebben. Dan leer je collega’s ook op een andere manier kennen. Daarnaast zijn er ook Veerkrachtdagen. Hier kijken we met elkaar hoe we als team kunnen verbeteren. En hoe we persoonlijk wat veerkrachtiger door het leven kunnen gaan. Wat mij betreft de ideale combinatie tussen wel en niet werkgerelateerd.”

Vanuit veerkracht vooruit

Bekijk de vacatures