Meegroeien met de organisatie

De wereld van Rienks Arbodienst is dynamisch. De ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Geen dag is hetzelfde. En wanneer je er voor openstaat, groei je mee met de organisatie. Iets dat Mascha Uitermark, planningscoördinator binnen Rienks Arbodienst, onderstreept: “Je wordt hier uitgedaagd om mee te denken. Over hoe het beter kan, maar ook over wat voor jou de volgende stap is. Zo liggen de kansen voor het oprapen. Het is de kunst om ze te zien en te grijpen.”

Plannen en ontwikkelen

Vanaf 2019 werkt Mascha bij Rienks Arbodienst. Er zijn twee termen die als rode draad door haar carrière lopen: planning en ontwikkeling. Ze legt uit: “Ik heb niet stilgezeten. Van receptioniste ontwikkelde ik mij door tot secretaresse en later tot managementassistente. 18 jaar geleden ging ik als planner aan de slag bij een andere arbodienst. En daar vond ik hetgeen dat ik écht leuk vind, namelijk het puzzelen. Om complexe planningen rond te krijgen en uitdagingen op te lossen. Zo’n 5 jaar geleden viel ik helaas uit, maar kreeg ik de kans om bij Rienks Arbodienst te re-integreren. Sindsdien vervul ik de rol van planningscoördinator.”

Haar drift om persoonlijk te groeien wordt bij Rienks Arbodienst ruimschoots gevoed. Mascha vertelt: “Eerder dit jaar behaalde ik mijn Green Belt in de bekende Lean training. De inzichten die ik daar opdeed kan ik in mijn dagelijks werk toepassen. Ook hebben we de mogelijkheid om online korte cursussen te volgen om gericht specifieke kwaliteiten te ontwikkelen.”
 

Samen terugblikken en vooruit kijken

Het plannen zit sterk in haar DNA, maar toch kijkt Mascha ook verder. “In overleg met mijn leidinggevende, houd ik mij nu tijdelijk ook bezig met werving en selectie. Het contact met mensen en hen enthousiast maken, dat spreekt mij enorm aan. Het is superleuk als nieuwe collega’s een voorstel accepteren en in dienst komen. Ik heet ze welkom op hun 1ste werkdag en leid ze rond.” Mascha voelt zich gesteund: “Rienks Arbodienst stimuleert persoonlijke ontwikkeling. Ze blikken met je terug en kijken vooruit. Op zoek naar een rol die het beste bij je past. Zodat jij het gelukkigst bent in het werk dat je doet en daardoor ook op je best kunt functioneren.”

 

Je wordt bij Rienks Arbodienst uitgedaagd om mee te denken. Over hoe het beter kan, maar ook over wat voor jou de volgende stap is.
Mascha Uitermark
Planningscoördinator

Elke dag brengt een andere dynamiek

Een standaard dag kan Mascha niet uitschrijven. Maar in de praktijk ziet het er ongeveer zo uit: “In de ochtend start er bijvoorbeeld een nieuwe medewerker. Ik vang hem of haar op en drink een kop thee met ze. Ik neem het inwerkrooster door, geef een bloemetje en stel ze op hun gemak. Daarna regel ik de inwerkroosters van de 3 andere nieuwe medewerkers die binnenkort starten. Zijn er nieuwe reacties binnen op een vacature? Dan bel ik sollicitanten na en neem ik een screening af. Vervolgens overleg ik intern of we de sollicitanten uitnodigen voor een gesprek. Gedurende het sollicitatieproces ben ik hun eerste aanspreekpunt. Later op de dag schakel ik, vanuit mijn rol als planningscoördinator, weer met bedrijfsartsen en adviseurs. Dan kijk ik bijvoorbeeld of een bepaalde afspraak in hun agenda past. Zoals je ziet, veel afwisseling in het werk. Deze dynamiek houdt het uitdagend en leuk.”
 

Luisteren en verbeteren

Dynamisch, dat is een term die ook Rienks Arbodienst past als een jas. Mascha: “De organisatie is altijd in beweging. En medewerkers worden hier actief bij betrokken. Regelmatig worden we om input gevraagd om mee te denken hoe we organisatorisch zaken kunnen verbeteren. Een nieuwe ontwikkeling die nu opgetuigd wordt is de overstap naar regioteams. Dit maakt de planning overzichtelijker, het contact met klanten en collega’s onderling hechter. We kunnen sneller schakelen en knopen beter doorhakken. Dit komt de samenwerking tussen collega’s absoluut ten goede. Het fijne aan Rienks Arbodienst is dat er geen drempels zijn. Je kunt gewoon bij het management aankloppen. Ze nemen de tijd voor je en luisteren naar je.”
 

Samen vooruit

Veerkracht leidt tot vooruitgang. Dat is een gedachtegoed dat Rienks Arbodienst omarmt. Mascha: “We hebben een positieve benadering van verzuim. Dat betekent dat we kijken naar wat mensen nog wél kunnen, in plaats van te denken in beperkingen. Maar het gaat verder. We willen hun veerkracht vergroten. Op het werk en in het leven. Dat helpt mensen om terug te veren als het tegenzit. Veerkracht leidt dus tot vertrouwen. En dat helpt zowel de mens zelf, als de organisatie. Het is een visie waar we allemaal achterstaan.” 

“Werken bij Rienks Arbodienst betekent dus dat je denkt in oplossingen en kansen”, gaat Mascha verder. “En alle collega’s zijn bevlogen in hun vak, waarbij we nauw met elkaar samenwerken. Ik vind het mooi dat medewerkers hier zelf aan het roer staan. Je kunt zelf je werk inregelen op de manier zoals jij dat wilt. Die vrijheid is er en je wordt uitgedaagd om daarin eigenaarschap te nemen.”

Vanuit veerkracht vooruit

Bekijk de vacatures