Het beste in elkaar naar boven halen

Kwaliteit bieden, dat is wat Erwin Beugelink drijft. Hij is Adviseur Arbeid en Gezondheid bij Rienks Arbodienst en werkt onder supervisie van de bedrijfsarts. “Als middelgrote arbodienst onderscheid je je door goede kwaliteit te leveren. En in mijn werk wil ik op Champions League-niveau spelen. Individueel maar zeker ook als team. Dat kan alleen als iedereen binnen Rienks Arbodienst samenwerkt. We zijn hard op weg om dat niveau structureel te halen.”

Altijd in beweging

Erwin staat ‘aan’, heeft energie voor 10 en bouwt mee aan Rienks Arbodienst. “In de basis vind ik het werk erg leuk dat ik doe”, licht Erwin toe. “Ik haal voldoening uit het oplossen van problemen. En in ons vak zijn we er om mensen te helpen. Het is vaak erg heftig als iemand uitgevallen is. Voor zowel het bedrijf als de persoon zelf. Ik probeer mensen in beweging te brengen. Door het goede gesprek te voeren. En naar de mens als geheel te kijken, in plaats van enkel naar de ziekte. Door mensen ook te motiveren en ontwikkelen. Ieder spreekuur is weer anders, dat maakt het werk dynamisch. Geen mens is hetzelfde, geen werkgever is hetzelfde. Ik vind het mooi om daarin een positieve bijdrage te kunnen leveren. Het menselijk contact, zoeken naar oplossingen en supersnel schakelen tussen verschillende casussen maakt het uitdagend.”
 

Ondernemen en verbeteren 

“Rienks Arbodienst is een gerenommeerde naam in de markt. Ik help proactief mee om die naam verder uit te bouwen”, vertelt Erwin. “Je krijgt hier de ruimte om je stem te laten horen. Er is veel autonomie in het werk. Ik onderhoud bijvoorbeeld zelf contact met klanten en kan mijn werkzaamheden grotendeels zelf inrichten. En omdat alle processen nog niet volledig dichtgetimmerd zijn, kunnen we zelf werkwijzen verbeteren. De ruimte is er om protocollen uit te werken. Om hier en daar kaders te verschuiven. Daarnaast zorgt de overstap naar regioteams voor kortere lijnen en wordt het werk overzichtelijker. Mijn ondernemersgeest wordt hier absoluut gevoed.”

Het menselijk contact, zoeken naar oplossingen en supersnel schakelen tussen verschillende casussen maakt het werk uitdagend.
Erwin Beugelink
Adviseur Arbeid en Gezondheid

Altijd open om te leren

Sinds 2018 is Erwin aan boord bij Rienks Arbodienst. “In een ver verleden ben ik gestart in de zorg. Ik wilde arts worden, maar had geen zitvlees. Vervolgens heb ik diverse functies vervuld, maar was ik zoekende. Uiteindelijk kwam ik in de verzuimwereld terecht omdat ik mensen vooruit wil helpen. Hoewel ik medische kennis heb, was mijn bagage beperkt. Zodoende heb ik diverse opleidingen genoten. Zo ontwikkelde ik mij tot re-integratie specialist en later tot arbeidsdeskundig casemanager.”
 

Vertrouwen en ontlasten

Als Adviseur Arbeid en Gezondheid werkt Erwin onder de begeleiding van bedrijfsartsen. “Het is een mooie wisselwerking. Waarin ik de bedrijfsarts zo veel mogelijk probeer te ontlasten. En dat gaat op basis van wederzijds vertrouwen. We prikkelen elkaar en benaderen casuïstiek vanuit een eigen invalshoek. Waarbij de bedrijfsarts natuurlijk over meer medische kennis beschikt en eindverantwoordelijk blijft. Dagelijks leer ik van hun kennis en kunde. De diversiteit in vraagstukken vraagt continu om een andere benadering. En dat maakt het werk zo leuk!”
 

Verbonden met elkaar 

Rienks Arbodienst is landelijk actief, maar voelt aan als een hecht collectief. Erwin: “Hoewel we vaak solistisch werken, zoek ik regelmatig het contact op met collega’s. Dat gaat automatisch. Op die manier houd ik de verbinding en kan ik ook gemakkelijk overleggen over werkzaamheden. We kunnen dossiers bespreken, ervaringen delen en er is ruimte voor intervisie. Via Teams of gewoon op kantoor. Ook dat is belangrijk voor de beleving en het werkplezier. Dat helpt om het beste in elkaar naar boven te halen.” 
 

Beginnend en gevorderd 

Nieuwe mensen zijn binnen Rienks Arbodienst van harte welkom. “Ik neem je graag mee in onze dynamische wereld”, vertelt Erwin. “Het is zo ontzettend afwisselend, dat elke dag compleet anders is. We bieden daarnaast een mooie mix tussen jong en oud, ervaren en beginnend. En altijd vanuit liefde voor het vak en de gedrevenheid om beter te worden in wat we doen. Het is juist dankzij deze combinatie dat we flexibel zijn en de kwaliteit kunnen leveren die we willen. Op Champions League-niveau.”

Vanuit veerkracht vooruit

Bekijk de vacatures