Gezien en gehoord worden

Een arbodienst waar naar elkaar omgekeken wordt en waar je je stem kunt laten horen. Dat is precies de werkomgeving die Margreet Gort, Adviseur Arbeid & Gezondheid, zocht. “Ik wilde niet het zoveelste radertje in een machine zijn, maar gezien worden en impact kunnen maken. Daarom kies ik bewust voor Rienks Arbodienst.” Vrijheid, verantwoordelijkheid en flexibiliteit. Drie begrippen die voor haar kenmerkend zijn in het werk dat ze doet.

Persoonlijk contact en zorg dragen

Margreet Gort werkt nu 4 jaar bij Rienks Arbodienst, maar als het over zorg gaat is ze absoluut door de wol geverfd. “In 1980 ben ik gestart als verpleegkundige in het ziekenhuis. 20 jaar later liep ik zelf helaas een medische beperking op, waardoor ik mijn werk niet meer kon uitvoeren. Ik ben omgeschoold tot casemanager en hielp het ziekenhuis met het opzetten van het verzuimbeleid. Vervolgens werkte ik voor diverse organisaties, waaronder de GGZ. Bij mijn laatste werkgever miste ik het persoonlijke contact met mensen. Ik besloot verder te kijken en raakte in gesprek met Rienks Arbodienst. En daar was direct een klik. De overstap maken voelde als het juiste om te doen.”
 

Als mens gezien worden

Bij Rienks Arbodienst vindt Margreet vrijheid en flexibiliteit. “De manier waarop ik ontvangen werd was heel warm. Leuke collega’s en er werd mij een ruim inwerkprogramma geboden. Dankzij de korte lijnen in de organisatie voelde ik mij direct thuis. Ik werk het liefst in een organisatie waar ik als mens gezien wordt. En in mijn werk kan ik zelf mijn werktijden bepalen, zolang ik mijn uren maar maak en deadlines haal. Dat vind ik een zegen. Zeker gezien mijn medische beperking. Ik kan mijn privéleven en werk namelijk aan elkaar koppelen en gemakkelijk om elkaar heen plannen. Als ik er even niet uitkom, is één belletje voldoende. Mijn collega’s binnen Rienks Arbodienst denken altijd met mij mee. En dat is een prettig gevoel.”

Denken in mogelijkheden. Dat is iets dat ik de verzuimende medewerkers die ik spreekt dagelijks meegeeft. Mijn werk bestaat voor een groot deel uit het coachen van mensen. 
Margreet Gort
Adviseur Arbeid en Gezondheid

Collega’s kennen en vertrouwen elkaar

Verantwoordelijkheid, dat is een belangrijk begrip in het werk van Margreet. “Als Adviseur Arbeid & Gezondheid werk ik onder taakdelegatie. In feite ben ik het verlengstuk van een bedrijfsarts”, legt Margreet uit. “Dat is echt een samenspel. We zijn vrij om zelf invulling te geven aan de samenwerking. Ik ben breed geschoold, vandaar dat ik veel aspecten binnen casussen zelf op kan pakken. Maar ik weet wel duidelijk waar mijn grens ligt. Zodra het medisch of complex wordt, schakel ik met de bedrijfsarts. Vaak zien we elkaar op locatie bij een klant of bespreken we telefonisch kort de casuïstiek. Deze aanpak werkt omdat het gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Dat kan alleen als je elkaar kent, de ruimte geeft en de lijnen kort zijn.”

Vaak werkt Margreet op locatie bij klanten om spreekuren te houden. “In een ochtend staan bijvoorbeeld 6 gesprekken gepland met medewerkers. Dan vind ik het prettig om halverwege een korte pauze te houden. Zeker omdat de gesprekken soms intensief zijn. Die ruimte is er bij Rienks Arbodienst. 
 

Van beperkingen naar mogelijkheden

Denken in mogelijkheden. Het is iets dat ze de verzuimende medewerkers die ze spreekt dagelijks meegeeft. “Mijn werk bestaat voor een groot deel uit het coachen van mensen. Waarbij we positieve gezondheid en veerkracht omarmen. Door beperkingen om te buigen naar mogelijkheden. Ik leer mensen daardoor anders naar hun situatie te kijken. Dat maakt het leuk. Zeker als je ziet dat mensen weer opkrabbelen. En je ze kunt helpen met terugkeren naar werk”, licht Margreet toe. 
 

Mijn plek gevonden

Op de vraag wat het werken bij Rienks Arbodienst nu zo aangenaam maakt is Margreet duidelijk: “Ik vind het gewoon hele leuke mensen om mee samen te werken. Er is geen echte hiërarchie, iedereen is gelijk. Natuurlijk heb je wel een leidinggevende, maar iedereen binnen Rienks Arbodienst is heel benaderbaar. Die open cultuur en platte organisatie vind ik erg prettig. Ik zit hier op mijn plek.” 

Vanuit veerkracht vooruit

Bekijk de vacatures